Egyre többen költöznek a különleges budai irodaházba

Több ezer négyzetméterre érkeztek bérlők a dél-budai irodaházba.

A Dorottya Udvar új bérlői idén október végéig már közel 5000 négyzetméternyi irodaterületre írtak alá szerződést és a jelenlegi ügyfelek közel 2500 négyzetméternyi területen hosszabbítottak. 

Manapság a dél-budai alpiac Budapest egyik legkedveltebb irodai lokációja, jelenleg itt a legalacsonyabb a kiadatlan területek aránya. A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fórumának (BRF, BIEF) adatai szerint 2015 harmadik negyedévében 8 százalék alá csökkent az üres területek aránya, ami jóval kedvezőbb a főváros 13,5 százalékos átlagánál. 


A magyar optikai piac vezető szereplője, a GrandVision, az ipari robotok és automatizálás úttörője, a KUKA Robotics, a globális egészségügyi megoldások szállítója, a Medtronic és a világ egyik vezető autóipari szolgáltatója, az MSX International és az állateledel-gyártó Royal Canin összesen közel 5000 négyzetméternyi új irodát bérel a Dorottya Udvarban. Az irodaház előnyei, a loft-érzetet keltő belmagasság, az energia-takarékos megoldások, a belső kert és a munkavállalók kényelmét szolgáló saját buszjárat, mind hozzájárultak ahhoz, hogy hosszabbította bérletét a LeasePlan, az Organo, a PSA Finance és a Wild Hungária is – összesen közel 2500 négyzetméteren.

Dorottya Udvar irodaház 2014 tavaszán kapta meg a BREEAM kiváló („Excellent”) besorolást a működő épületek kategóriában.