Csak kapkodjuk a fejünket: ismét magyar befektető vett irodaházakat

2014-ben végre beindult a befektetési ingatlanpiac, már az év első részében is több nagy adásvételről számolhattunk be, de sok tranzakció az év végére, illetve 2015 elejére tolódott. Az előző év egyik legjelentősebb hazai üzletkötője a Diófa Alapkezelő volt, mely a nyáron egy mérföldkőnek is tekinthető tranzakció során megvásárolta a Skanska Green House irodaházát. December második felében pedig további két jelentős üzletet zárt le a Diófa – tudtuk meg Vas Lászlótól, az alapkezelő ingatlanbefektetési vezetőjétől.

December 17-én került a Green House-t is megvásároló Torony Ingatlan Befektetési Alap tulajdonába a 13 400 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező Óbuda Gate irodaház, melyet a Peakside Capital érdekeltségébe tartozó Polonia Ingatlanbefektetési Kft-től vásárolt meg a Diófa. Az irodhaz.info-n található adatlap szerint az ‘A’ kategóriás irodaház,hat emelten várja a bérlőket 10-14 eurós négyzetméterenkénti bérleti díjjal. Az Óbuda Gate 2001-ben épült skandináv és magyar tervek szerint, első osztályú svéd alapanyagokból.

Az Óbuda Gate adatlapjának megtekintésért kattintson a képre! 

Csak kapkodjuk a fejünket: ismét magyar befektető vett irodaházakat


Karácsony előtt még egy tranzakció lezárult, egy budai irodaház került a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap a tulajdonába, az eladás további részletei azonban csak februárban válnak nyilvánossá.

Az Óbuda Gate 70%-os, a másodikként megvásárolt meg nem nevezett budai irodaház pedig 54%-os kihasználtságú volt a tranzakció időpontjában, de már mindkét ingatlan esetében tárgyalások folynak üres területek bérbeadásáról.