Budapesti irodaházak szerzetek tanúsítványt környezettudatos működésükről

Három irodaház kapott BREEAM In-Use tanúsítványt.

Az IMMOFINANZ három budapesti irodaépülete – Szépvölgyi Business Park, Greenpoint7 és Central Business Center – BREEAM In-Use tanúsítványt szerzett. A BREEAM In-Use egy olyan nemzetközileg elismert épületminősítési rendszer, amely segít az üzemeltetőknek a már meglévő épületek működési költségeinek és környezeti hatásainak csökkentésében.

“A BREEAM In-Use tanúsítvány megszerzése kulcsfontosságú szerepet játszik versenyképességünk megőrzésében. Azt tapasztaljuk, hogy bérlőink számára egyre nagyobb a jelentősége annak, hogy az iroda, amelyben dolgoznak, egy környezettudatos épületben legyen, tehát mára ez egy fontos tényezővé vált a bérlemény kiválasztásánál a budapesti irodapiacon”– mondta Nagy Viktor, az IMMOFINANZ magyarországi country menedzsere.

Az osztályozás alapját az épületek lényeges teljesítményi jellemzői adták, a beépítés, a szerkezet és a szolgáltatások. Az értékelés továbbá tartalmazza a tényleges fogyasztási adatokat, beleértve az energiát és a vizet, valamint az épület környezeti hatásainak mértékét, mint például a széndioxid kibocsátást és a hulladéktermelést.

A BREEAM In-Use rendszere a Fenntartható Épített Környezet minősítésére szolgál, amely egyaránt figyelembe veszi az épületben dolgozók egészségét és megfelelő közérzetét, ideértve a bérlői elégedettséget, valamint a levegő minőségének folyamatos ellenőrzését és a higiéniai eljárásokat.