Bővít Nagykanizsa

Területvásárlásokkal bővítené az önkormányzat a nagykanizsai ipari parkot, erre az idén 300 millió forintot fordítanak a költségvetésből – írja az MTI.

A több mint 120 hektáros ipari parkban 19 hektár értékesíthető még, ebből 13 hektáron infrastrukturális fejlesztésre van szükség. A már itt lévő vállalkozások részéről is igény van bővítésekre, illetve új betelepülőkkel is tárgyalnak, ezért az idén 300 millió forintot ad a város a költségvetéséből a bővítéshez szükséges további területek megvásárlására.

Az önkormányzatnak 2010 és 2014 között 330 millió forint bevételt hozott az ipari parkban a területek értékesítése. Mintegy 3 milliárd forint értékű beruházást valósítottak meg az ide települt vállalkozások – a legjelentősebb ebből az olasz DAB két éve átadott szivattyúgyára.

Az önkormányzat és a parkot működtető Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. (NVSZ) mintegy 620 millió forintot költött négy év alatt fejlesztésekre, ebből 420 milliót pályázati forrásból teremtettek elő.

Az ipari parkban a következő két évben 9 fejlesztés valósulhat meg, ezek között vízkezelési, szerszámgyártó, forgácsoló, autójavító cégek bővítései is szerepelnek, de egy neves kamiongyártó cég új javító műhelyet építene, egy szállítmányozó cég pedig új telephelyet hozna létre a nagykanizsai ipari parkban.