Bartók Udvar: a jó lokáció óriási előny

Új irodaházzal bővül a Bartók Udvar.

Prémium kategóriás, minden igényt kielégítő új irodaházzal bővíti az InfoGroup a jelenleg négy épületből álló Bartók Udvar irodaparkot Dél-Budán. A nettó 23.000 négyzetméteres új létesítmény építési munkálatai várhatóan 2017 elején kezdődnek, ám kiváló elhelyezkedése és egyéb adottságai miatt már most nagy érdeklődés övezi a projektet. 

A Bartók Udvar jövőre induló második ütemének egyik legfőbb vonzereje − a minőségi felszereltség, a reprezentatív megjelenés és a színvonalas szolgáltatások mellett − az irodaház kiemelten jó elhelyezkedése. A Bartók Udvar épületegyüttese Dél-Buda ütőerén található, a Bartók Béla út – Tétényi út – Karolina út csomópontban, így gépkocsival és tömegközlekedési eszközökkel egyaránt igen jól elérhető.

A bővítés után az irodapark épületeinek teljes bérbeadható területe meghaladja majd a 28 ezer négyzetmétert, amelyet csaknem 2 ezer négyzetméternyi kereskedelmi és szolgáltatási funkció egészít ki. „A Bartók Udvar kezdetektől fogva kiváló mutatókkal működik, kihasználtsága most is közel 100 százalékos. Az új projekt előkészületeinek indulása óta folyamatosan kapunk nagy megkereséseket, ami azt mutatja, hogy élénk kereslet van a XI. kerületben az olyan, kiváló  elhelyezkedésű, „A” kategóriás irodaházak iránt, mint amilyen a Bartók Udvar új épülete lesz” – mondja Székely Ádám, az InfoGroup Cégcsoport ügyvezetője.

Az InfoGroup a piaci igények rugalmas kielégítése érdekében a Bartók Udvar új irodaépületének kivitelezését akár egyszerre, akár 3 ütemre bontva valósítja meg. Az építkezés 2017 elején indulhat az előbérlettel rendelkező ügyfelek területigényének megfelelően. A szükséges 50 százalékos bérbeadási arány elérésében az InfoGroup a Cushman & Wakefield és az Eston International ingatlan-tanácsadó cégekkel működik együtt.

A bérlői szükségletek minél magasabb fokú kielégítése érdekébena Bartók Udvar új irodaháza lehetővé teszi az egyedi igényekre szabott, rugalmas, hatékony térkialakítást a nyitott, egyterű irodától a teljesen válaszfalazott beépítéséig. A mai irodapiacon ritkaságnak számít, hogy lehetőség lesz egy szinten akár 1.500-3.000 négyzetméternyi terület bérbe vételére, a felső szinteken kizárólagos használatú, panorámás tetőteraszokkal.

A dolgozók maximális kényelmét garantálják majd a nyitható, hangszigetelt és árnyékolható ablakok, a sok természetes fény és a vibrálásmentes világítás, a korszerű hűtő-fűtő rendszer, a friss levegő befúvás, valamint a beépített bútorokkal felszerelt teakonyhák. A kerékpárral közlekedők számára jelentős számú biciklitároló, öltöző és zuhanyzó kerül kialakításra. A zökkenőmentes üzemeltetésről a 24 órás recepció, a biztonsági szolgálat, a kártyás beléptető rendszer, az intelligens épületfelügyeleti rendszer, a külső kameralánc, valamint a tapasztalt helyszíni üzemeltető személyzet gondoskodik majd. Az energia- és környezettudatos megoldásokon felül a költséghatékonyságot szolgálja az alacsony, 5 % alatti közös területi mutató is. A magas színvonalú kivitelezés és műszaki paraméterek alapján a fejlesztő célul tűzte ki a BREEAM very good minősítés megszerzését.

A Bartók Udvar szolgáltatásai között már most is működik központi tárgyalóterem, több raktárhelyiség, szelektív hulladékgyűjtés és újrahasznosítás, autómosó, fénymásoló szalon, továbbá étterem és kávézó terasszal, élelmiszerbolt illetve bankfiók automatával, mindezek elektromos-autó töltővel, BUBI állomással, belső zöld kerttel, pihenőterekkel, sportpályával egészülnek majd ki.  A környéken elérhető közelségben található tíznél is több bankfiók, két benzinkút, két szálloda, posta, bevásárlóközpont, kulturális, egészségügyi intézmények, éttermek, valamint a XI. kerületi Polgármesteri Hivatal.

A bérlők és vendégek autóit összesen 440 férőhelyes őrzött parkolóház és mélygarázsvárja. A tömegközlekedéssel érkezők számára jó hír, hogy a Deák Ferenc térről, Óbudáról és a Móricz Zsigmond körtérről induló villamosok, autóbuszok közvetlenül az épület előtt állnak meg, valamint az M4-es metró megállói is néhánypercnyi sétára vannak. Így az irodaház a belvárosból mindössze 15 perc alatt elérhető és több autópálya is alig 5 percnyi távolságban található. A közelben lévő Kelenföldi Pályaudvaron elővárosi vonatok és nemzetközi járatok is elérhetőek, továbbá egy díjmentes P R parkoló is igénybe vehető.  A XI. kerületi kerékpárút-hálózat közvetlenül a Bartók Udvar előtt halad el.

A Bartók Udvar új ütemével kapcsolatban Székely Ádám hozzátette: „Ahogyan eddigi irodaépületeink esetében is, úgy most is elsődleges szempontunk, hogy az új létesítmény kiemelkedő színvonalú felszereltséget és szolgáltatáscsomagot nyújtó, reprezentatív első osztályú ingatlan legyen.”