Átgyúrták a történelmi épületet

Ilyen amikor a régi és az új találkozik.

Budapest belvárosának patinás történelmi épülete, a Váci 1 –mely az UNESCO Világörökség részeként nyilvántartott, 13 750 négyzetméter alapterületű, 1911 és 1915 között épült neoklasszicista palota- immár Európa legújabb H&M zászlóshajó üzletének otthona.




A Váci 1 a Vörösmarty tér 2016 tavaszára megújult ékessége, amely hosszú ideig a Pesti Hazai Első Takarékpénztár székháza volt, de 1990 és 2005 között itt székelt a Budapesti Értéktőzsde is. Jelenlegi bérlői – a H&M 7 200 négyzetméter üzlet- és irodatere mellett – a Hard Rock Café Budapest, a Szamos Csokoládémanufaktúra, és a DVM group. A felújított palota bérbeadottsága jelenleg 74 százalék. A felső szinteken további 2 500 négyzetméternyi irodaterület érhető el.


A műemléki védettség alatt álló épület századfordulós enteriőrje és a modern terek együttesen keltik életre ezt a komplex kereskedelmi célú ingatlant. A Horizon Development által beépített környezettudatos megoldások elősegítik az ingatlan energia- és vízhatékonyságát, hozzájárulnak az épület ökológiai lábnyomának csökkentéséhez, valamint a 2016 negyedik negyedévében várható BREEAM In-Use környezettudatos minősítés megszerzéséhez, ráadásul a tervek szerint a tetőtéri Skybar kialakítására is sor kerül majd.