A szlovákoknál száguld tovább a raktáróriás

A harmadik spekulatív épület 72 százaléka már előre bérbe adva.

A Prologis, a  Prologis Park Bratislava területén megkezdte a harmadik spekulatív épület fejlesztését, melynek már 72 százalékát előbérleti szerződések keretében bérbe is adták.

A DC10B elnevezésű, 17 300 négyzetméteres raktárépület várhatóan 2016 első negyedévében készül el. Ez a harmadik épülő spekulatív létesítmény a parkban, melyet a Pozsony környékén tapasztalható erős kereslet indokol. A korábban megkezdett tizenkettes és tizenhármas épület előbérlete is meghaladja az 50 százalékot. A kilences számú, igényre szabott (build-to-suit) épület elkészülésével a park eléri a teljes kiépítettséget, és 320 000 négyzetméterével a Prologis legnagyobb parkja lesz Közép- és Kelet-Európában.

Az előbérleti megállapodások részletei:
7000 négyzetmétert bérel a Lagermax, egy osztrák logisztikai és szállítmányozási vállalat,
6400 négyzetmétert bérel a HP Tronic Group tulajdonában álló Elektrosped, egy szlovák online fogyasztási cikk és elektronikai kiskereskedő vállalat.

“Az idei év rekord mennyiségű – 2008 óta a legtöbb – új fejlesztést hozzott a Senec-i térségbe, és a Prologis Park Bratislava továbbra is kiváló teljesítményt nyújt minőség és elhelyezkedés szempontjából” – mondta Martin Polák, a Prologis csehországi és szlovákiai alelnöke.