A korszerű ellátási-lánc hatalmas versenyelőnyt jelenthet

A hatékony, fejlett és a technológiai újításokat sikeresen alkalmazó logisztikai rendszer és ellátási-lánc könnyedén adhat biztos alapot egy vállalkozásnak versenyelőny szerzésére. Számos cég építi üzleti modelljét kiemelkedő logisztikai teljesítményére.

Az exponenciális technológiai fejlődésnek köszönhetően a fizikai és a virtuális világ egyre közelebb kerül egymáshoz, a gyártás területén pedig sokan már a negyedik ipari forradalomról beszélnek. A kereskedelemben a többcsatornás értékesítés vette át a vezető szerepet, ez pedig új kihívásokat hozott a vállalatok számára a raktározás, szállítmányozás és ellátási-lánc menedzsment területein. A megváltozott környezetben minden eddiginél fontosabb, hogy a vállalatok a legkorszerűbb módszereket felhasználva átfogó, gyorsan és hatékonyan működő logisztikai rendszert alkalmazzanak.



Logisztika 4.0

Az intelligens kommunikációs technológiák beépítése a logisztikába gyorsítja a beszerzés, a raktárlogisztika és a kiszállítás folyamatait, ráadásul csökkentik a költségeket is. Egyre több megoldás születik az aznapi szállítás, a globális kiszállítás, a csomagok nyomon követése és az utolsó kilométer problematikájának kiküszöbölésére.

Az elérhető digitális platformok száma szinte végtelen, ma már egy rendszer bevezetésével megoldható például a teljes légi szállítási folyamat kezelése, a megrendeléstől addig a pillanatig, amíg a csomag meg nem érkezik a vásárlóhoz. A felhőalapú szolgáltatások, a big data rendszerek és a mobilalkalmazások nem csak a tech startupok életében kell hogy fontos szerepet játszanak: aki hosszú távú sikerekben gondolkodik a kereskedelem területén, legyen szó a divatipartól az autógyártásig bármilyen szektorról, be kell hogy építse ezeket a megoldásokat az ellátási-láncba is.

Ahány vállalkozás, annyi megoldás létezik, hiszen nem mindegy, hogy e-kereskedelemről, vagy többcsatornás értékesítésről, három üzletről, vagy háromszázról, globális vagy helyi kiszállításról beszélünk. Nincs egyetlen bevált recept, mindenkinek meg kell találnia a legmegfelelőbb technológiát, de az kétségtelen, hogy aki nem csatlakozik az új ipari forradalomhoz, azt úgy hagyja maga mögött a modern kor, mint lovas kocsit a gőzmozdony.
 


Ismerje meg a legújabb technológiákat és trendeket a logisztika és ellátási-lánc menedzsment területén a régió vezető szakmai találkozóján, a TRANSLOG Connect Congressen, ahol személyes találkozókon egyeztethet vállalkozása egyedi logisztikai igényeiről.

A kongresszus két napja alatt több mint 1500 előre egyeztetett személyes találkozót bonyolítanak le a régió legjobb logisztikai szolgáltatói és különböző iparágak vezető vállalatainak döntéshozói, számtalan változást elindítva a régió piacán. November 25-26, Corinthia Grand Hotel Royal Budapest. www.translogconnect.eu