A cseh ingatlanpiac legnagyobb üzletében vett részt a CBRE

A CBRE közreműködésével az Union Investment megvásárolta a cseh ingatlanpiac legnagyobb presztízsű ingatlanjának, a Palladiumnak többségi részvénycsomagját egy, a Hannover Leasing által menedzselt vállalkozástól. A tranzakció a cseh ingatlanpiac történetének legnagyobb üzlete.

A legnagyobb cseh belvárosi fejlesztési projekt 41 ezer négyzetméternyi első osztályú kiskereskedelmi területet és 18 ezer négyzetméter irodaterületet tartalmaz és Prága bevásárlóutcájának természetes meghosszabbításaként szolgál.

“Nagy örömmel álltunk a Union Investment szolgálatára egy ilyen stratégiailag kiemelt ügylet során. 2015 máris erős évnek ígérkezik a bevásárlóközpontok csehországi befektetési piacán: számos nagy üzlet már tavaly elindult és a következő hónapokban lezárul, és az év során további ingatlanok kerülnek eladásra. A Palladiummal együtt eddig több mint egymilliárd euró értékű (lezárt, tárgyalás alatt álló, piacon levő vagy előkészítés alatti) ügyletet regisztráltunk 2015-re, ami a 2014-es bevásárlóközpont befektetési volumen háromszorosa lenne” – nyilatkozta Katarína Byrdone, a CBRE cseh ingatlanbefektetési társigazgatója.