A Prologis 30 000 négyzetméteres fejlesztésbe kezd Prágában

A Prologis júliusban egy 30 000 négyzetméteres épület fejlesztését kezdi meg a nemrégiben megvásárolt Prologis Park Prague Airport területén. Az épület várhatóan év végére készül el, a Prágától észak keletre fekvő park további fejlesztési potenciálja 102 000 négyzetméter.

„Örömünkre szolgál, hogy a Prologis Park Prague Airport területének május végi megvásárlása után ilyen hamar már kezdhetjük is az első spekulatív fejlesztést” – mondta Ben Bannatyne, a Prologis közép- és kelet-európai vezetője. „Hiszünk benne, hogy a park, kiváló elhelyezkedése miatt, amely könnyű elérést kínál Csehország többi része és Németország felé, a kereskedelmi fejlesztések egyik legvonzóbb központja lesz a régióban. A jó minőségű területek iránti igény ezen a környéken csak nőhet.”

 

A Prologis Park Prague Airport az R6-os autópálya hetes kijáratánál található, öt percre a prágai Václav Havel repülőtértől, három percre a prágai körgyűrűtől, és 10 percre a D5-ös autópályától, amely Prágát Pilsen-nel és Németországgal köti össze.

 

A Prologis 3,7 millió négyzetméteres logisztikai és disztribúciós-terület portfóliójával a régió öt országában (Lengyelország, Csehország, Magyarország, Szlovákia és Románia) aktív, vezető disztribúciós létesítmény üzemeltető Közép- és Kelet-Európában.