A Colliers International független részvénytársasággá alakul

A Colliers International Group Inc. (Nasdaq:CIGI) (TSX:CIG) és a FirstService Corporation (Nasdaq:FSV), valamint (TSX:FSV) 2015. június 1-én bejelentették a két független, nyilvánosan jegyzett vállalatra történő szétválásuk folyamatának lezárulását. A Colliers részvények kereskedése a NASDAQ tőzsdén („NASDAQ”) várhatóan a CIGI jelzés alatt, míg a Torontói tőzsdén („TSX”) a CIG jelzés alatt vette kezdetét 2015. június 2-án. A szétválás megalapozza a Colliers International, mint az egyik vezető, nyilvánosan jegyzett ingatlancégének piacvezető helyzetét világszerte.

„A szétválás a növekedési stratégiánk egyik kritikus és alaposan átgondolt része, ami erősíteni fogja a láthatóságunkat a befektetők és az ügyfelek között, s tovább gyorsítja a Colliers fejlődését a kulcsfontosságú piacokon és szolgáltatási területeken szerte a világon.” – közölte Jay Hennick, a Colliers elnöke és legnagyobb részvényese. „A Colliers a FirstService részekén kiemelkedő eredményeket ért el, és története egyik legsikeresebb időszakát tudhatja magáénak; a bevételei 2004-ben a megközelítőleg 200 millió dollárról 2014-re 1,6 milliárd dollárra nőttek a kivételes csapatnak, az átgondoltan végrehajtott növekedési stratégiának, s a részvényesi érték létrehozása iránti fegyelmezett megközelítésnek köszönhetően.”
 
 
E lépés a Colliers részére további rugalmasságot biztosít a növekedési stratégiák tágabb 
körének megvalósítására, beleértve az akvizíciókat és a szolgáltatói szintű diverzifikációt – 
mindezt a globális ügyfélszolgáltatás és a részvényesi érték növelésének előmozdítását szem 
előtt tartva. A Colliers, ami az elmúlt évtized egyik leggyorsabban növekvő kereskedelmi ingatlancége volt, mostantól fókuszált tőkestruktúrával is rendelkezik majd jelentős belső 
tulajdonviszonyok mellett, ami által olyan erőteljes „tiszta profilú” céggé válik a globális 
kereskedelmi ingatlanszolgáltatások terén, amely könnyen érthető, értékelhető és összehasonlítható versenytársaival a tőkepiacok számára.
 
 
„A küldetésünk az volt, hogy a Colliers Internationalt olyan globális cégként alapozzuk meg, 
amely a legjobban szolgálja a mai, ingatlannal foglalkozó ügyfelek igényeit.” mondta Doug 
Frye, a Colliers globális elnöke és vezérigazgatója. „E küldetés következő szakaszának sikeres 
előmozdítása érdekében továbbra is növelni fogjuk a globális platformunkat a professzionális 
szolgáltatások terén, s keresni fogjuk a lehetőségeket a bevételi forrásaink diverzifikálására, 
miközben erősítjük a kivételes szolgáltatásról szóló hírnevünket.”