10 évre aláírt az Officiumba az HBO

Az Akadémia Parkban álló Officium irodaházba költözteti közép-kelet-európai regionális központját az HBO. A médiaszolgáltató társaság döntésében kiemelt szempont volt, hogy a ház élen járjon a környezettudatos technológiák alkalmazásában. Az SCD Group fejlesztésében megvalósuló Officium ugyanis Közép-Kelet Európában elsőként szerezte meg a BREEAM Excellent minősítését.

A következő tíz évben az Officium irodaház területének mintegy harmadát bérli az HBO közép-kelet-európai regionális központja számára. A december 14-én létrejött megállapodásnak megfelelően médiaszolgáltató társaság négyzetméterenként 15,5 eurót fizet a területért, mely az üzemeltetési költségeket nem tartalmazza. Az Officium az SCD közlése szerint 85%-os foglaltság mellett várja a 2011 második negyedévére tervezett átadást.

Az egykori Hadapród Iskola felújított és kibővített épülete összesen 13 ezer négyzetméter bérelhető területtel rendelkezik, melyből december közepéig mintegy 11 ezer talált bérlőre. Az Officium épületében jelenleg a kivitelezők dolgoznak, a munkálatok várhatóan 2011 második negyedévében zárulnak, így az első bérlők már nyár elején beköltözhetnek.

Az HBO döntését jelentősen befolyásolta, hogy az Officium a felújítás során beépített energiatakarékos megoldások, illetve az építkezés során alkalmazott környezettudatos technológiák révén jelenleg egyedülálló a hazai irodapiaci kínálatban. A BRE december 14-én született határozata alapján az Officium kiérdemelte a legmagasabb, BREEAM Excellent minősítést, mellyel kategóriájában egyedülálló Magyarországon, de a kontinentális Európában is csupán a második ilyen címmel rendelkező irodaház.